Image

Het Filmhuus Theater

Het Filmhuus geeft elke tweede woensdag van de maand een filmvoorstelling in Huize Vredenburg. Deze avonden worden georganiseerd door
Het Filmhuus, Kulturhus de Nieuwhof, Audiovisueel Faas, Huize Vredenburg en Tekstschrijfster Marije Hendriks. In juli en augustus is het zomerstop.

13 juni – Wonderstruck

Op woensdag 13 juni is er bij Het Filmhuus in Huize Vredenburg ´Wonderstruck´ te zien, een verbazingwekkende film met twee magische verhaallijnen. De tickets voor dit leuke avondje uit kunnen nu worden gereserveerd.

Het verhaal
Een jongen, Ben, verlangt in de jaren ’70 naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een doof meisje, Rose, houdt in de jaren ’20 nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een actrice. Wanneer Ben een mysterieuze aanwijzing ontdekt in de kamer van zijn moeder en Rose op een ochtend een aanlokkelijke krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.

De film
Dit is de laatste filmvoorstelling voor de zomervakantie. In juli en augustus is er geen filmvoorstelling. Regisseur Todd Haynes brengt de kijker terug naar de magie van de kindertijd. Het scenario van Wonderstruck is gebaseerd op een New York Times bestseller van Brian Selznick. Dit boek gaat over dat we allemaal anders zijn en dat we ons door niets moeten laten weerhouden.

Image

Programma
Om 19.30 is iedereen welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

U kunt kaartjes ook reserveren bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten 5 euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.