Image

Het Filmhuus Theater

Het Filmhuus geeft elke tweede woensdag van de maand een filmvoorstelling in Huize Vredenburg. Deze avonden worden georganiseerd door
Het Filmhuus, Kulturhus de Nieuwhof, Audiovisueel Faas, Huize Vredenburg en Tekstschrijfster Marije Hendriks. In juli en augustus is het zomerstop.

12 september – Breathe

Op woensdag 12 september is er bij Het Filmhuus in Huize Vredenburg ´Breathe´ te zien, een hartverwarmend liefdesverhaal waarin elke dag geleefd wordt alsof het de laatste is. De tickets voor dit mooie avondje uit kunnen nu worden gereserveerd.

Het verhaal
In het waargebeurde liefdesverhaal Breathe heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana (Claire Foy) hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van producent Jonathan Cavendish’ ouders, laat Breathe zien hoeveel impact Robins strijd heeft gehad op de mobiliteit van mindervaliden.

Image

Programma
Om 19.30 is iedereen welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee bij binnenkomst is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er pauze. Slechthorenden kunnen dankzij de aanwezige ringleiding met een hoortoestel het geluid van de film beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

U kunt kaartjes ook reserveren bij Kulturhus De Nieuwhof. Ze kosten 5 euro per stuk en kunnen opgehaald worden bij Kulturhus De Nieuwhof. Filmliefhebbers die wel reserveren maar niet van tevoren hun kaartje ophalen, kunnen tot 19.45 uur binnenkomen. Na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen.